сряда, 28 февруари 2018 г.

Достойно представяне на Русенския университет и България пред Европейската Комисия и Организацията за Икономическо Сътрудничество и Развитие към ООН

В периода 27-28 февруари 2018 г. в гр. Брюксел, под патронажа на Европейската Комисия и Организацията за Икономическо Сътрудничество и Развитие към ООН се проведе международна конференция "HEInnovate : Make Innovation Work in Higher Education". Русенският университет бе специално поканен да сподели опита си за стимулиране на предприемчиво поведение сред академичната си общност.

В работния семинар "HEInnovate and its use: Moderated panel presentation of HEIs who used HEInnovate for strategy design, programme implementation and the strategic dialogue with external partners" ръководителят на Предприемаческия Център (доц. д-р Даниел Павлов, който е и преподавател във Факултет "Бизнес и мениджмънт") посочи ключовите ползи от действията, които Русенският университет предприе през 2014 г., за да отговори на инициативата HEInnovate.

Важно значение се отдаде и на студентите. Председателят на Студентския съвет на Русенския университет - Станимир Бояджиев участва в първото по рода си студентско събитие - "Student HEInnovate Hackaton", заедно с 30 студенти от общо 19 държави. Групирани в няколко екипа студентите представиха своите очаквания към подобряване дейността на висшите училища в Европейския съюз.


Освен двамата представители на Русенския университет, България бе представена и от д-р Ивана Радонова (МОН) и Димка Михайлова-Радева (ЦРЧР). Д-р Ивана Радонова обяви пред всички участници, че следващата международна HEInnovate конференция под патронажа на Европейската Комисия и Организацията за Икономическо Сътрудничество и Развитие към ООН ще се проведе именно в Русенския университет в периода 14-16.06.2018. Това очаквано събитие ще се координира от МОН в рамките на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.


За контакти: доц. д-р Даниел Павлов, dpavlov@uni-ruse.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар