петък, 20 септември 2024 г.

Факултет "Бизнес и мениджмънт" изпрати Випуск 2024 и чества 30-годишнина от своето основаване

На 20 септември 2024 г. Факултет "Бизнес и мениджмънт" отбеляза 30-та годишнина от своето основаване паралелно с промоцията на Випуск 2024.

Водещият на тържеството доц. д-р Антон Недялков, зам.-декан по учебната работа, приветства абсолвентите от Випуск 2024 (82 бакалаври, 28 магистри, от тях двама пълни отличници и 15 първенци на специалностите) и официалните гости: ректора на Русенския университет проф. д-р инж. Генчо Попов, почетния ректор и председател на Общото събрание акад. Христо Белоев, зам.-ректора по Научноизследователската дейност доц. д-р Десислава Атанасова, зам.-ректора по Международното сътрудничество доц. д-р Галина Иванова, ректора на Стопанска академия „Димитър А. Ценов" Свищов доц. д-р Марин Маринов, който е и бивш преподавател във ФБМ; изпълнителния директор на Русенска Търговско-индустриална камара г-н Милен Добрев; секретаря на община Русе г-н Димитър Генков; съзидатели на ФБМ, заемали ръководни длъжности.

Проф. дн инж. Милена Кирова - Декан на Факултета от 2020 г. отправи приветствено слово, в което открои най-ярките постижения от изминалите три десетилетия академичен живот, изпълнен с възходи и предизвикателства. Екипът на ФБМ изненада настоящия Декан с цветя и грамота за всеотдайност на каузата "С една идея напред".

Заслужил професор Васил Пенчев - първият Декан на Факултет "Бизнес и мениджмънт" поздрави всички гости и пожела на випускниците успешна кариера, която да им позволи да заемат места при възпитаниците със забележителна реализация.


Ректорът на Русенския университет проф. д-р инж. Генчо Попов връчи на Декана на Факултета проф. дн инж. Милена Кирова специален Плакет за изключителен принос на Факултет "Бизнес и мениджмънт" към развитието на Русенския университет, както и поздравителен адрес в знак на "отдадеността и усилията на поколения преподаватели, служители и партньори, които през годините са спомогнали за утвърждаването на факултета като символ на иновациите и стратегическото мислене в бизнеса".

Приветствия бяха поднесени от: почетния ректор и председател на Общото събрание акад. Христо Белоев, г-н Милен Добрев - изпълнителен директор на Русенска Търговско-индустриална камара и инженер-мениджър Радка Ахмедова - първенец на специалност "Индустриален мениджмънт".




Поздравителни адреси са получени от деканите на останалите факултети в Русенския университет, Община Русе, Университета за национално и световно стопанство и други партньорски организации. 

За доброто настроение на гостите на тържествената церемония за 30-та годишнина от основаването на Факултет "Бизнес и мениджмънт" допринесоха изпълненията на детска вокална група „Слънце" с ръководител Наталия Константинова.


В годината, когато Факултет "Бизнес и мениджмънт" отбелязва три десетилетия академичен живот се дипломираха първите випуски от две нови за Русенския университет специалности: 
  • "Дигитален мениджмънт и иновации", ОКС "Бакалавър" с първенец на иновативната специалност Любомир Савев;

  • "Здравен мениджмънт", ОКС "Магистър" с първенец на специалността Анна Тонева.

Първенците от всички специалности получиха от Декана книгата "Мисленето" с автор носителят на нобелова награда Даниел Канеман за награда по случай дипломирането и 30-годишнината на Факултет "Бизнес и мениджмънт" на Русенския университет "Ангел Кънчев".
Заруи Петросян - абсолвентка с най-висок успех през 2024 г. от специалност "Клинична социална работа", ОКС "Магистър" сподели, че е възпитаничка на ФБМ от първия дипломиран випуск магистри по "Стопански мениджмънт".
Сладките комплименти, които получиха випускниците на ФБМ в юбилейната 30-та годишнина, са дело на инженер-мениджър Силвия Василева.


След връчването на дипломите и традиционните снимки, 30-годишнината от основаването на Факултет "Бизнес и мениджмънт" беше отбелязана от преподаватели и приятели със скромен коктейл и торта, както подобава за всеки рожден ден.




Новината подготви Деканското ръководство.