петък, 18 март 2022 г.

Студенти и ученици откриха с регионално състезание честванията за 10 годишнината на професионално направление Социални дейности в Русенски университет

В седмицата, в която се чества световният ден на социалния работник (15.03.2022) студенти и преподаватели от катедра „Мениджмънт и социални дейности“ на Русенски университет имат двоен повод за празнуване - през 2022г. се навършват 10 години от разкриването на обучени по професионално направление „Социални дейности“ в Русенски университет. 


Студентите и преподавателите от катедрата откриха честванията с междурегионално състезание, в което се включиха 9 екипа -  2 от СУ „Бачо Киро“ – гр. Павликени, и по един от Русенските гимназии АЕГ „Гео Милев“, СУ „Христо Ботев“, СУ „Възраждане“, СУЕЕ “Св. Константин Кирил - Философ”, ПГИУ „Елиас Канети“, ПГО „Недка Иван Лазарова“ и от първи курс на специалност „Социални дейности“. Те премериха днес (18.03.22 г.) сили в пленарната зала на Община Русе в надпревара за креативност и иновативност под наслова на Световната организация на социалните работници за 2022г. - „Да изградим съвместно един нов екологичен социален свят: без да пренебрегваме никого!“. В рамките на 25 минути екипите трябваше по зададени думи да разкажат история, свързана със социален проблем и неговото състояние и/ или решаване  и да го представят под формата на детски приказки.

 
Компетентно жури  председателствано от доц. д-р Свилена Рускова – ръководител катедра „Мениджмънт и социални дейности“ оцени участниците в индивидуални и отборни категории. Студентите пък от своя страна имаха за задача да заснемат и представят един свой ден в специалност „Социални дейности“. Най-атрактивно се оказа представянето на екипа от 4-ти курс , а най-креативно – това на студентите от 3-ти курс на специалността. Всички участници получиха сертификати, а студентите от 2-ри курс изненадаха своята преподавателка гл. ас. д-р Евгения Братоева с трогателна реч, благодарствено писмо и букет лалета за подкрепата и всеотдайността й към тях.












Новината подготви гл. ас. д-р Наталия Венелинова

Няма коментари:

Публикуване на коментар