петък, 16 декември 2022 г.

БЪЛГАРО-РУМЪНСКИ ИНТЕРУНИВЕРСИТЕТСКИ ЕВРОПА ЦЕНТЪР ПРАЗНУВА 20 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО СИ

 Днес, 16.12.2022 г. бе отбелязана тържествено двадесетата годишнина от създаването на Българо-румънски интеруниверситетски Европа център (БРИЕ). Юбилеят беше честван с Международна младежка конференция под надслов КОНСТРУКТИ в рамките на Дунавското училище и в партньорство с Европейска дунавска академия (Улм, Германия), Икономически университет Букурещ, НПО Европейски инициативи без граници и Международно дружество Елиас Канети.  

На събитието присъстваха ректорът на Русенския университет – академик Христо Белоев; заместник-ректорът по учебната работа – проф. д-р Пламен Кангалов; главният секретар на университета – доц. д-р Таня Грозева, председателят на Общото събрание на университета – доц. д-р Анелия Манукова и др. Специален гост на Русенския университет бе проф. д-р Думитру Мирон - председател на Академичния съвет на Икономическия университет – Букурещ. 


В знак на уважение и признание за приноса на Българо-Румънския Интеруниверситетски Европа център (БРИЕ) в развитието на университета и по случай неговата 20-та годишнина, акад. Белоев връчи на доц. Корнажева – директор на БРИЕ, Плакет на Русенския университет.

Г-н Анатоли Станев – Областен управител на област Русе изпрати поздравителен адрес по повод годишнината. „Смело продължавайте напред и преодолявайте всяко предизвикателство, доказвайки, че сте най-добрите!“, пожела той на всички студенти и преподаватели. 

Академик Христо Белоев разряза празничната торта по повод годишнината и пожела на участниците в конференцията успех и ползотворна работа. 

Конференцията започна с проф. д-р Думитру Мирон - председател на Академичния съвет на Икономическия университет – Букурещ и ще продължи до края на деня. Утре участниците ще се насладят на богата културна програма.

Източник: Русенски университет, доц. д-р Мими Корнажева

Няма коментари:

Публикуване на коментар