събота, 9 май 2020 г.

5 причини да учиш специалност „Европеистика и глобалистика“

Евро...какво????
Интересно ти е да учиш езици, да работиш с хора и да не се мъчиш с математика?
Може би се чудиш какво се крие зад това необичайно име на специалност?
Представяме ти 5 причини, заради които специалност „Европеистика и глобалистика“ може да стане подходящ избор за теб.

1.  Учиш се как да подготвяш успешни европроекти
Студентите от специалност „Европеистика и глобалистика“ се обучават КАК да подготвят успешни европроекти. Това е незаменимо умение в днешно време, когато подготовката на проект е неизменна част както от работата в държавна институция (администрация, училище и др.), така и в частния бизнес. 

2.  Материалът се преподава на английски език
Обучението е изцяло на английски! Тук студентите изучават всички дисциплини на английски, за да могат да работят успешно и с чуждестранни партньори. Завършилите специалността често се реализират в компании, които работят с международни екипи или дори в чужбина. Но не само това! В специалността е задължително и изучаването на втори чужд език: немски, френски, китайски или арабски по избор на студента. 

3. Осигуряваме ти практики и стажове по специалността
Студентите участват в задължителни практики и стажове по специалността в Община Русе, Областна администрация и множество частни бизнеси, медии и образователни институции, работещи по европроекти. Всичко това влиза в учебния план!

4. Можеш да учиш или работиш до 2 семестъра в чужбина със стипендия
Специалността предлага до 2 семестъра обучение и стажантски практики в чужбина по програма Еразъм с европейски университети. Хубавото тук е, че обучението и практиката са покрити с месечни стипендии от минимум 470 евро. 

5. Пътуване до европейските институции в Брюксел и Страсбург
Ще имаш шанса да посетиш европейските институции в Брюксел и Страсбург, като част от нашите инициативи за подкрепа на студентите да се реализират в структурите на Европейския съюз. Също ще можеш да участваш в различни международни събития, срещи с бизнеса и много други полезни инциативи, които се организират от катедра „Европеистика, международни отношения и сигурност“. 

Ако искаш да научиш повече подробности за специалността, можеш да пишеш на гл.ас. д-р Христина Соколова, имейл: hsokolova@uni-ruse.bg. 

Очакваме те!

Няма коментари:

Публикуване на коментар