петък, 8 декември 2023 г.

Факултет "Бизнес и мениджмънт" посрещна първите „Звезди на знанието“ сред русенските дванадесетокласници

На 8. декември 2023 г. от 12:00 ч. се проведе първото по рода си отборно ученическо състезание в Русенския университет. Състезанието обедини повече от 100 ученици от 12 клас в 28 отбора, които трябваше да се преборят с трудни въпроси в състезание тип куиз, което продължи цели 5 кръга. 

Учениците трябваше да вложат всичките си знания и умения в широк набор от области - БЕЛ, история, география и икономика, математика, предприемачество, обща култура и др. Възпитаниците на училищата от Русе и областта трябваше да разсъждават логически, да мислят критично и да умеят да работят в екип. 

В събитето се включиха специални гости от дирекция „Образование и спорт“ на Община Русе и отдел „Човешки ресурси“ на Булмаркет ДМ, които приветстваха участниците в това ново предизвикателство. 

На първите пет отбора бяха връчени подаръци, а всички останали участници от 12 клас получиха индивидуални сертификати и им се признава положен кандидатстудентски приемен изпит за специалностите „Икономика“ и „Европейско и международно сътрудничество“ в Русенски университет "Ангел Кънчев", Факултет "Бизнес и мениджмънт", катедра "Икономика и международни отношения".

Новината подготви гл. ас. д-р Христина Соколова


Няма коментари:

Публикуване на коментар