вторник, 23 май 2023 г.

Представяне на отличили се студенти по проект ATHENA и конкурса „Разработване на бизнес план“

 На 23. май 2023 г. възпитаници и студенти от Факултет „Бизнес и мениджмънт“ се срещнаха в зала 2Г-404 на Русенския университет „Ангел Кънчев“ във връзка с 23-тото издание на конкурса "Разработване на бизнес план", провело се на 23.05.2023, в навечерието на светлия празник на българската азбука.

Церемонията започна с представяне на отличилата се студентка Десислава Н. Неделчева, специалност Бизнес мениджмънт в Русенския университет, спечелила първо място за идеен проект за лого на международния научно-изследователски консорциум ATHENA (проектът е финансиран по HORIZON 2020 и е на тема „Създаване на регламентирани предпоставки за равни възможности пред жени и мъже за кариера в научни организации“. В периода 07-11.02.2022 тя е почетен гост на работната среща на консорциума в Испания. Нейното лого ползват учени от редица държави на Европейския съюз!


Тържествената среща продължи с представяне на възпитаници на факултет „Бизнес и мениджмънт“. Те обсъдиха  актуалното състояние на икономическите дейности, в които са регистрирани техните фирми:

- Никола Кънчев, ЕС ЕН ТРЕЙД 92 ООД

- Виолета Янколова-Али, Салмакс ООД

- Александра Григорова, Дон Вито Корлеоне ЕООД

- Анабел Кръстева, Балкан Лайт Експорт ЕООД

- Ния Булатова, БИ ЕКО ФРЕНДС ООД

- Георги Тодоров, КИЙУЕБ ЕООД

След емоционалните обсъждания с действащите семейни предприемачи, тържеството продължи с представяне на седемнайсетте финалисти от 23-тото издание на конкурса „Разработване на бизнес план“.  След внимателен преглед на повече от 60 разработки до награждаване бяха допуснати 17 студенти от четири специалности:

- Бизнес мениджмънт, 3 и 4 курс

- Социални дейности, 2 курс

- Индустриален мениджмънт, 2 курс

- Дигитален мениджмънт и иновации, 2 курс

Във финалната част от срещата, преминала в топли дискусии и свидни спомени, действащите предприемачи обсъдиха с катедра „Мениджмънт и социални дейности“ възможността за изграждане на клуб за семейни междупоколенчески бизнеси, съгласно научните изследвания на  международната академична мрежа INTERGEN.

Срещата приключи с групова снимка и пожелания за скорошни срещи. Да подкрепим местния си бизнес!


За контакт: доц. д-р Даниел Павлов, dpavlov@uni-ruse.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар