сряда, 26 юни 2024 г.

Ползотворна среща с представители на Регионален център на социалната икономика - гр. Габрово

На 26 юни 2024 г. представители на  Регионален център на социалната икономика - гр. Габрово посетиха Русенския университет "Ангел Кънчев" и се срещнаха с ръководството на Факултет "Бизнес и мениджмънт", преподаватели и докторант от катедра "Мениджмънт и социални дейности.

Госпожа Силвия Иванова (главен сътрудник Управление европейски проекти и програми и координатор) и г-н Цветан Цонев (главен сътрудник УЕПП) в конструктивна и диалогична атмосфера представиха работата на Регионална фокус-точка Габрово Северен централен район за планиране Проект П41 "Развитие на социалната икономика" и възможностите за съвместна дейност в бъдеще и ползи за академичната общност.

Дискутираха се въпроси за модернизация на предприятията на социалната и солидарна икономика и въвеждане на индивидуализирани решения,  провеждане на студентски стажове за студенти от специалностите "Социални дейности" и „Социално предприемачество“ в регистрирани социални предприятия.

Доц. д-р Даниела Йорданова, ръководител на Центъра за кариерно развитие отправи покана към гостите да се включат през октомври в кариерната борса, която университетът организира, както и за последващи съвместни инициативи.

Гостите бяха впечатлени и изненадани от активния академичен живот в Русенския университет. Забелязаха, че въпреки летните горещини се провеждат: дипломни защити, изпити и практики, акредитационни процедури, прием на документи, научни конференции, събития по проекти... и изказаха благодарности на проф. д.н. инж. Милена Кирова, декан на факултет „Бизнес и мениджмънт“, за отделеното време и предоставената възможност да представят работата на Регионален център на социалната икономика – Габрово.

Новината подготви гл. ас. д-р Мирослава Бонева.

Фото-колажът е дело на гостуващия екип.


Няма коментари:

Публикуване на коментар