сряда, 4 юли 2018 г.

Преподаватели от Катедра "Мениджмънт и бизнес развитие" проведоха работна среща в "ТЕСИ" ООД гр. Шумен


На 04. юли 2018 г. преподавателите от Катедра "Мениджмънт и бизнес развитие" (МБР) доц. д-р Павел Витлиемов, доц. д-р Свилена Рускова, гл. ас. д-р Ирина Костадинова и гл. ас. д-р Свилен Кунев проведоха работна среща с част от ръководния екип на предприятието за производство на електроуреди "ТЕСИ" ООД гр. Шумен. Целта бе да се обсъдят възможности и да се набележат конкретни стъпки за сътрудничество за учебната и практическата подготовка на студентите от специалности Индустриален мениджмънт и Бизнес мениджмънт.

Производственият мениджър на предприятието, г-н Красимир Колев (също възпитаник на Русенския университет) отбеляза необходимостта от добре подготвени млади специалисти по Индустриален мениджмънт, тъй като в съвременните условия използването на роботизирани системи и системи за управление на бизнес процеси (ERP) изисква именно такива знания и умения, каквито специалностите към катедрата предлагат.

Експертът от отдел Човешки ресурси, г-н Божидар Исаев, представи възможностите за стаж и практическо обучение на студенти от двете специалности в отделите по Развойна дейност, Производство, Маркетинг на "ТЕСИ" ООД. Летните стажове, които фирмата предлага са подходящи за студенти, които искат да придобият практически опит в реална производствена среда и това да им е от полза за бъдещо дипломиране и старт на професионална кариера в сферата на администриране, организация и управление на производствени дейности.

В края на срещата преподавателите от Катедра МБР разговаряха и с Изпълнителния директор, акционер в "ТЕСИ" ООД и съосновател на холдинг "Фикосота" - г-н Жечко Кюркчиев, който демонстрира фирмената лаборатория за тестване, настройване и обучаване с нови роботи, предвидени за внедряване в производството.


За контакти: гл. ас. д-р Свилен Кунев, snkunev@uni-ruse.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар