сряда, 23 ноември 2022 г.

Съосновател на успешен стартъп помогна на студенти от специалност "Бизнес мениджмънт" да открият своите конкурентни предимства

На 23. ноември 2022 г. четвъртокурсниците от специалност "Бизнес мениджмънт", обучаващи се в редовна форма, имаха възможност да се запознаят с Цветелин Николов и "Pleggi". С тяхна помощ бъдещите бакалаври откриха своите силни страни, качества и "меки умения", които им дават конкурентни предимства при кандидатстване за желани позиции.

Срещата с представител от реалния бизнес постигна следните полезни цели и резултати:

  • Студентите се докоснаха до интерактивен дигитален инструмент, базиран на установени във времето научни методологии (психометрия, невро науки), съвременни технологии (Machine Learning, Big Data) и не на последно място игровизация изключително важна за достигането и на новите поколения Y и Z.
  • Бъдещите бизнес мениджъри получиха обективни метрики и данни за нивото на меките умения и личностни характеристики, анализ на своя личностен профил.
  • Цветелин Николов окуражи възпитаниците на Факултет "Бизнес мениджмънт", че те трябва да бъдат уверени и готови да решават проблеми от всякакво естество.
  • Гостът мотивира и посъветва студентите, които проявяват интерес към предстоящото събитите Bulgaria wants you, предварително да проучат компаниите, техните вакантни позиции и да се подготвят за целенасочени разговори с представителите на избрани организаци, също така да ги запознаят с профилите от Pleggi за да ги впечатлят още по-силно.
  • Някои студенти полуха покани за интервюта с мениджъри по подбор на кадри в бизнес организации, функциониращи в Русе. Предложенията съответстват на личностния профил на всеки студент и са свързани с действащи обяви за офис мениджъри, специалисти по продажбите, счетоводители и др.


Занятието по Операциоцен мениджмънт на тема "Информационно и кадрово осигуряване" премина в приятелските и вдъхновяващи разговори; реална работа със съвременно решение, подпомагащо дейността на НR мениджърите; обективна личностна оценка, много теми за размисъл и обещания за бъдещи контакти.



Новината подготви гл. ас. д-р Мирослава Бонева

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар