сряда, 15 март 2023 г.

В Русенския университет се проведе дискусия за генериране и управление на иновации

 На 15. март 2023 г. студенти и преподаватели от факултетите „Бизнес и мениджмънт“ и „Природни науки и образование“ от Русенския университет участваха в среща-дискусия, посветена на иновациите в малките и средните предприятия. Българо-румънската търговско-промишлена палата работи в продължение на две години с обучителни организации от Испания, Франция, Хърватия, Португалия, Германия и Ирландия. В резултат международният консорциум разработи обучителна програма за иновационни стратегии, предназначена за предприемачи, мениджъри и собственици на бизнес. 

Г-жа Десислава Пенчева и г-жа Гергана Илева представиха пред студентите учебните материали, (наречени EduZines), които са специално създадени във формат за мобилно обучение през смартфони, за да бъдат достъпни по всяко време и навсякъде чрез QR кодове. Обучаващите се в специалност „Софтуерно инженерство“ споделиха обратна връзка, както за самите електронни материали и платформата, в която те са публикувани, така и собствен опит и идеи за модернизиране на бизнесите. 

Студентите от специалности „Икономика“ и „Индустриален мениджмънт“  се включиха в дискусията с мнения по темите, засягащи бизнес културата в организацията. 

Заедно с преподавателите доц. Даниела Йорданова и гл. ас. Даниела Илиева те търсиха отговори на въпросите:

  • Кои са двигателите на иновациите?
  • Съществува ли връзка между етика и управление?
  • Кои са корпоративните стратегии и кои са добрите примери за иновации в световен план?

За контакт: доц. д-р Даниела Йорданова, dyordanova@gmail.com


Няма коментари:

Публикуване на коментар