неделя, 21 април 2019 г.

Студенти от специалност "Бизнес мениджмънт" бяха на производствена екскурзия в Европа

В периода 15-21 април 2019 г. третокурсничките Таня Георгиева и Полина Тодорова, специалност "Бизнес мениджмънт" посетиха няколко европейски градове: Сегет, Залцбург и Мюнхен. Следва техният кратък, но съдържателен пътепис "До Мюнхен и назад".

"Проектът ''Подкрепа за развитието на човешките ресурси в областта на  научните изследвания и иновации в Русенски университет „Ангел Кънчев“  No BG05M20P001-2.009-0011, в който взехме участие можем да опишем като едно прекрасно изживяване. То бе смес от посещения на производствена компания, локални забележителности, опознаване с нови колеги от другите факултети, повишаване на квалфикацията и много други. Едно такова пътуване може да те зареди за месеци напред особено, ако случиш на хубаво време.
Самото пътуване започна с приготовления, които в нашия случай винаги са в последния момент. Заради дългия път, който ни чака тръгнахме рано, защото следващата спирка бе Сегед (Унгария). Времето в Румъния е като в България, кисело и мрачно, но въпреки това Карпатите ни харесаха. Още докато минахме границата с Унгария и изведнъж небето се изясни, пекна слънце и се откриха едни безкрайни поля с тук-таме някоя къщичка, трактор или малка горичка. Впечетление ни направи как през няколко минути в полята се забелязваха фазани, зайчета, сърни, където има река или езеро – патици. С две думи – страшна красота. Градчето се намира по поречието на река Тиса. Въпреки 12-часовото пътуване еуфорията от това, че сме на ново място ни подтикна да излезем и обиколим центъра на града. Центърът беше огромен, голям плюс ни беше това, че нашият хотел се намираше точно на центъра и имахме страхотната възможност да разгледаме много от него.
На следващия ден ни очакваха още 700 км до Залцбург (Австрия). Градът на солта ни приветства с още по-хубаво време и страхотна гледка към Алпите.
На третия ден от нашето незабравимо пътуване отидохме на посещение в  B&R Automation  град Егелсберг, близо до Залцбург. Разходиха ни в производствената сграда, където се вижда целия процес на изработката на 1 продукт. Представете си предаването „How is made“, само че на живо. На почивките между презентациите и разходката имахме възможността да разговаряме със служител, който отговаря за връзката с клиенти от държавите на Балканския полуостров. Така всеки успя да зададе въпросите, които го интересуваха.
На 4тия ден заминахме за Мюнхен, Германия, за да посетим шоурума и музея на BMW. Видяхме още първите продукти на фирмата, които са били двигатели за самолети, чак до последните им модели на спортни автомобили.
Петият ден беше със свободна програма, можехме да правим каквото си пожелаем. Решихме да разгледаме най-интересните забележите в Залцбург: родната къща на Моцарт и къщата където е живял, крепостта Хоензалцбург,  градините на Мирабел – перлата на Залцбург, катетралата ДОМ, моста на влюбените. Всички места бяха толкова красиви и носещи една особедна енергия, енергия от други времена.  Не пропуснахме да опитаме и традиционните за Залцбур Бретцели, които бяха уникално вкусни.
На следващия ден поехме пътя назад към България, през Унгария и Румъния.Нашето пътуване приключи почти безаварийно и с едни страхотни преживявания. Струваше си четирите дни път, прекарани в автобуса с нашите нови приятели,  колегите от другите факултети.

Благодарим Ви, че ни се доверихте и избрахте точно нас да присъстваме на тази незабравима производствена екскурзия!"


Таня Георгиева  и Полина Тодорова
3-ти курс, специалност «Бизнес мениджмънт»



Няма коментари:

Публикуване на коментар