понеделник, 26 март 2018 г.

ФБМ е съорганизатор на събитията за отбелязване на Световната седмица на парите

На 30 март/петък/ от 13 часа във втори корпус на Русенски университет „Ангел Кънчев“ ще бъде отбелязана Световната седмица на парите. Инициативата е на Джуниър Ачийвмънт България, Русенски университет „Ангел Кънчев“, ПМГ „Баба Тонка“ и Фондация „Русе - град на свободни дух“.
В програмата са предвидени три паралелни събития:
-       „Световно кафене“ 30 март 2018 г., от 13,30 ч. до 16,00 ч.  -  дискусия под надслова „Устойчиво развитие, базирано на иновации и качество на образованието“. Целта е да се достигне до предложения за конкретни насоки за постигане на устойчивост на региона на база иновативност и качествено образование чрез ефективно сътрудничество на местни власти, бизнес и образователни институции. За постигането на тази цел в дебатите ще се включат ученици, студенти, представители на академичната общност, на основните и средните училища, бизнеса, общински съветници от различни политически групи.

-     „TeenCoin - JUNIOR“- 30 март 2018 г., от 13,00 ч. до 19:00 ч. - Иновационен лагер по предприемачество за ученици от 5 до 7 клас от гр. Русе и страната, свързан с генериране на идеи за електронен бизнес.

-   „TeenCoin“ - 30 март 2018 г., от 13,00 ч. до 19:00 ч. . - Иновационен лагер по предприемачество за ученици от 8 до 12 клас от гр. Русе и страната под надслов „Парите са важни“. 

Ученическите екипи ще презентират своите идеи с обществена значимост пред жури, включващо представители на бизнеса, академичната общност и Джуниър Ачийвмънт България. То ще отличи най-иновативните, приложими и полезни предложения, като участниците ще получат сертификати и материални награди.

Няма коментари:

Публикуване на коментар