сряда, 25 април 2018 г.

За 10-та поредна година се проведоха Дни на кариерата на специалностите от Факултет "Бизнес и мениджмънт"

На 25. април 2018 в Русенски университет "Ангел Кънчев" се проведоха десетите Дни на кариерата на Факултет "Бизнес и мениджмънт.
На срещата бяха представени специалностите, по които се извършва обучение във факултета и Алманаха на завършващите студенти, който за първа година се издава само в електронен вариант.

Присъстващите работодатели обявиха работни позиции и места за стаж в компаниите, както и изисквания към кандидатите.
В събитието участваха 55 студенти от 3 и 4 курс, обучаващи се в различни специалности на ФБМ и работодателите: Община Русе, Доминекс Про ЕООД, Витте Аутомотив България ЕООД, Антоан Вилл ЕООД, Медиком ООД, Стефани стил ЕООД, УниКредит Лизинг АД, Networx, Спарки АД.  
Г-жа Саша Кратункова от Дирекция "Бюро по труда" Русе представи програмите за насърчаване на младежка заетост, по които завършващите студенти могат да започнат субсидирана заетост или стаж по специалността.
Експертът от Регионална служба "Агенция по заетостта" Елена Богданова представи възможностите, които предоставя на младите хора Европейският корпус за солидарност за младите.
Ръководителят на Центъра за кариерно развитие към Русенски университет "Ангел Кънчев" проф. д-р Иван Евстатиев представи информационната система на центъра, която служи за посредник при осигуряването на стажове и работни места между студентите и работодателите.
Кметът на Община Русе изпрати поздравителен адрес, който беше връчен от директора на Дирекция "Европейско развитие" - д-р Никола Кибритев на декана на Факултет "Бизнес и мениджмънт.

За контакти: гл. ас. д-р Даниела Йорданова, dyordanova@uni-ruse.bg

1 коментар:

  1. Г-жа Велина Цекова от Медиком ООД окуражи студентите с думите: "Очакват ви хубави моменти и не толкова лесни, но всичко зависи от вас. Вярвайте в себе си, не се щадете, полагайте усилия - те дават резултат."

    ОтговорИзтриване