сряда, 30 септември 2020 г.

Представяне на студент в поредицата „Из опита на един предприемач“

На 30. септември 2020 г. Анабел Кръстева, 4. курс, специалност "Бизнес мениджмънт" сподели своя опит в поредицата „Из опита на един предприемач“.

Анабел Кръстева е първият студент от Факултет „Бизнес и мениджмънт“ със собствена фирма, поканена да представи опита си пред своите колеги. Тя е собственик на „BALKAN LIGHT EXPORT“ ЕООД  и предлага на международния пазар осветителни тела – собствено производство, които могат да се видят тук

Едва завършила средното си образование тя стартира своята фирма, като допълва бизнеса на своя баща. Така се получава семейно междупоколенческо предприемачество, в което са включени и други близки роднини – общо шест души. Анабел Кръстева осъзнава, че има нужда от теоретични знания за управление и през 2017 записва специалност „Бизнес мениджмънт“ в Русенския университет „Ангел Кънчев“.

През 2020 г. провежда ЕРАЗЪМ мобилност в Португалия и през четирите месеца успешно проучва оформлението на различни осветителни тела. Споделя, че в семейния им бизнес се налага да общуват със своите клиенти предимно по електронната поща и телефон, което минимизира щетите от COVID-19 през настоящата година.

За финал сподели, че след като е посетила много държави, се е убедила, че вижда своето бъдеще в Русе, защото тук е нейното семейство и най-близките приятели. "А светът – той вече е на една клавиатура разстояние :-)"

За повече информация: доц. д-р Даниел Павлов, dpavlov@uni-ruse.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар